abonnementsbetaling i Wordpress

Abonnementsstyring og Abonnementsbetaling i WordPress

Udvikling af skræddersyet WordPress løsning til Lokallager ApS

I dette blogindlæg vil vi give et eksempel på, hvordan man kan bruge WordPress platformen til at opkræve abonnementer med løbende betaling og hvordan man kan løse et aktuelt behov for integration med en fysisk adgangskontrol med en WordPress installation.

Vi har lavet dette for Lokallager ApS, en virksomhed der tilbyder udlejning af lagerrum til både private og erhverv.

Dette Website er et super eksempel, på de mange muligheder WordPress tilbyder, når det kommer til at bygge en skræddersyet og unik løsning, der opfylder de krav kunden havde til en abonnementsløsning, der er tilpasset udlejning af lagerrum. Vi vil i dette indlæg beskrive de funktioner og integrationer vi har implementeret/kodet, og hvordan WordPress er brugt som platform til løsningen.

WordPress: En fleksibel platform for forskellige behov

WordPress er kendt for sin store fleksibilitet og brugervenlighed, hvilket gør det til det ideelle valg for en lang række forskellige projekter og er et system vi tit bruger, når vi skal kode et site med specielle funktioner. For Lokallager ApS har vi brugt platformen til at designe og opsætte en hjemmeside, der gør det nemt for kunder at finde information om de forskellige lagerrum, foretage bookinger og håndtering af deres abonnementer.

Design og brugeroplevelse

Et af de første skridt vi tager, når vi udvikler et site, er at skabe et moderne og intuitivt design, der afspejler Lokallager ApS’ brand og værdier. Vi har arbejdet tæt sammen med kunden for at sikre at hjemmesidens layout og design er i overensstemmelse med deres ønsker og behov. Et brugervenligt design er afgørende for at skabe en god kundeoplevelse og vigtigt for Lokallager ApS, da deres kunder langt hen ad vejen skal være selvhjulpen i købsprocessen.

Nem booking og betaling med WordPressAbonnementsbetaling i WordPress

En af de vigtigste funktioner, vi har implementeret på dette site, er en mulighed for kunder at booke et lagerrum direkte via hjemmesiden. Vi har kodet en funktion, så det er nemt at oprette et lagerrum i WordPress administrationen og efterfølgende nemt for kunder at booke og betale.

Kunder kan nemt vælge det ønskede lagerrum, angive ønsket lejeperioden og foretage betaling med kreditkort eller Mobilepay. Der er lavet en integration til Billwerk, der efterfølgende håndterer abonnementsstyringen og hermed sikrer, at kunderne automatisk bliver trukket for deres månedlige betalinger. I Billwerk er der integration til betalingsudbyderen ClearHouse. Billwerk har et WordPress plugin vi har ”kodet” op i mod.

Integration med UniLock adgangskontrol

På Lokallager har vi bygget en integration til deres UniLock adgangskontrol, hvor vi ved oprettelsen af kunden, henter en “ledig” pinkode fra Unilock og angiver den for brugeren, sammen med starttidspunkt for gyldighedsperioden, når den opretter brugeren i Unilock – ligeledes opdaterer den brugeren med udløb af gyldighedsperioden, når man annullerer et abonnement.

Dette betyder en 100% automatiseret forretningsgang, hvor WordPress tager hånd om hele adgangsproblematikken og gør det muligt for Lokallager ApS at styre, hvem der har adgang til bygningen og sikre at sikkerheden altid er i top.

Gode råd og lidt tanker når et projekt som dette skal planlægges/effektueres:

Når man skal bruge et abonnementssystem, kan man vælge at kode det direkte i WordPress, hvor det hele styres her eller som Lokallager har gjort, valgt en færdig løsning som via et WordPress plugin, kan integreres.

Der er fordele og bagdele ved begge løsninger!

En ”egen” kodning i WordPress, kan tilpasses 120% til de behov og krav man har – men er selvfølgelig også mere omkostningsfuldt.

Bruges en færdig løsning, hvor der er et færdigt plugin, skal der ikke kodes så meget, men man er her mere ”låst” i de funktioner systemet har. Vælger man den sidste løsning, er det altid vigtigt, at man undersøger om der findes et brugbart plugin til WordPress og om der er en fungerende betalingsløsning integreret. Det skal for god ordens skyld nævnes, at man sagtens kan lave specielkodning op mod et WordPress plugin, alt efter hvilken plugin der bruges. Men klart at jo bedre et plugin er, jo mindre skal der ”kodes”.

Har man som Lokallager et krav om, at man skal have integration til et eksternt system – som her er en adgangskontrol, er det super vigtigt, at man undersøger om dette system giver mulighed for integration. Det kan være i form at API adgang, adgang til at sende/modtage filer eller anden integration. En god og hurtig måde, at få dette undersøgt på, er simpelthen om at bede om dokumentation for den integration, som det eksterne system kan tilbyde. Så kan en Webudvikler nemt få et overblik over hvad det kan og ikke kan

Hvorfor vælge WordPress?

En af de mange grunde til, at WordPress er en af de mest populære platforme til webudvikling, er udover systemets fleksibilitet og brugervenlighed, også har en høj grad af skalerbarhed. Dette betyder, at hjemmesiden kan vokse og udvikles i takt med nye ønsker og krav som løbende kommer.

Hvis du også overvejer at få udviklet en ny hjemmeside eller ønsker at opdatere din nuværende, er WordPress et fremragende valg, der giver mange muligheder for tilpasning og vækst.

Læs mere om vores andre ydelser her:

Skriv et svar